Zuppa Inglese (Engelse soep), een Italiaans gerecht?

Lees meer over: 

Letterlijk betekent het ‘Engelse soep’, maar traditioneel is het onbetwist een Italiaans gerecht. Sommige bronnen beweren dat de hertog van Correggio het in 1552 in Siena heeft gegeten. Cosimo de’ Medici stuurde hem ernaartoe om de onderhandelingen over de uitlevering van de Spanjaarden te voeren. De Medici serveerden zuppa inglese op hun feesten en daardoor werd het een populair nagerecht in Florence. Volgens Pellegrino Artusi is het niet zo gek dat de Toscanen er gek op waren: vanwege het klimaat, maar ook omdat hun maag daaraan gewend was, maken ze daar volgens hem alle gerechten licht en waar mogelijk aan de vloeibare kant.

De zuppa inglese is een vanillecrème met lange vingers. In sommige gebieden vaster van structuur en in laagjes gepresenteerd. In Florence dus veel vloeibaarder en als soep opgediend. De vele Engelsen die in de 19e eeuw in de stad verbleven hebben het gerecht door hun enthousiasme waarschijnlijk haar naam gegeven.
 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!