Tiramisù - 'Trek me op'

Lees meer over: 
Je koopt het hier: 

Letterlijk betekent tiramisù ‘trek me op’, maar of dat nu te maken heeft met de hoeveelheid drank die het gerecht bevat of de enorme hoeveelheid calorieën die je een energiestoot bezorgen, is niet duidelijk. Evenmin is de herkomst gemakkelijk te achterhalen. Vele gebieden pretenderen het bedacht te hebben. Piemonte beweert dat vanwege het gebruik van ‘savoiardi’, lange vingers, het wel in Savoye moet zijn ontstaan.

Lombardije vindt dat door de vele mascarpone die het gerecht bevat de eer hen toekomt. Ook Venetië, Toscane en Rome hebben allemaal hun redenen te denken dat zij de bedenkers zijn. Oud is het in ieder geval niet, het werd pas zo’n 35 jaar geleden voor het eerst gesignaleerd. Misschien dat dat in een land waar de meeste gerechten een lange traditie kennen, tot verwarring leidt.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!