Olie uit Ligurie

Je koopt het hier: 

Een heerlijke week was het aan de Ligurische kust.
De bloemenriviera, een prachtig bergachtig landschap aan de voet van de Alpen.

Naast de vele familiebezoeken, veel eten, relaxen bij de rivier, nog meer eten en nog meer eten, en lunchen aan de kust met daarna uiteraard een duik in de heerlijke Middellandse Zee, vergat ik bijna dat er natuurlijk ook gewerkt moest worden.

Want ja,... als je een pizzeria in het centrum van Amsterdam hebt, kun je natuurlijk niet verscholen blijven en moet je je kunde laten zien aan de superieure Italianen. Zo sceptisch als ze ooit waren heb ik mij inmiddels bewezen en heb ik de eer om bij het jaarlijks terugkerende pizzafeest mijn pizzakunsten tentoon te spreiden.

 

Genoeg gepraat over eten. Laten we het maar eens hebben over..... olijfolie.
Olijfolie? Ja olijfolie! Natuurlijk, want daar hebben ze daar genoeg en van een geweldige kwaliteit.

Enkele kilometers landinwaarts op de steile terrassen die Ligurie rijk is, groeien de Taggiasche olijven op een hoogte van  300 tot 600 meter boven zeeniveau. Alleen in Ligurië is dit type olijfboom te vinden. In combinatie met kalkrijke grond en het Middellandse Zeeklimaat komt de unieke smaak van Taggiasca-olijfolie tot stand. De olijfolie uit Ligurie kenmerkt zich door haar milde maar toch krachtige smaak. Fijnproevers gebruiken deze olie voornamelijk bij het bereiden van salades en visgerechten echter de Italianen in Ligurie in elk gerecht.

Zoals de meeste van jullie zullen weten verkopen wij deze heerlijk olijfolie van onze eigen familieboomgaarden ook in onze winkels in Amsterdam en Amerongen, en in de webshop.
Normaal gesproken gaan wij 1 keer per jaar op en neer naar Italië voor de nieuwe voorraad. Na het succes van dit jaar waren we genoodzaakt een extra keer naar Italië te rijden. Uiteraard met veel tegenzin......

Olio Liguria – extra vergine (BIO)
Van onze eigen boomgaard aangevuld met die van de buurman (zie foto) ligt nu in beide winkels.

0,25 lt. € 8,00
0,50 lt. € 14,00
0,75 lt  € 21,00

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!