Moscato d’Asti van wijnhuis La Trava

Je koopt het hier: 

Moscato wordt gemaakt volgens de charmatmethode. Dat wil zeggen dat de tweede gisting niet op de fles (zoals bij Champagne), maar in afgesloten tanks op gang wordt gebracht. Voordat alle suikers vergist zijn, dus terwijl de wijn nog zoet is en het alcoholpercentage laag, wordt de wijn gebotteld. In de heerlijk naar muskaatdruiven en honing geurende wijn zit meestal maar een klein prikkeltje. Een lekker frisse wijn; ideaal bij desserts of chocolade!

De Moscato d’Asti is de trots van ‘La Trava’ uit Piemonte. Dit wijnhuis ligt tussen de glooiende heuvels van het gebied ‘Langhe’. In dit wijngebied worden enkele van de beste wijnen van Italië gemaakt; Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo en de Moscato d’Asti! De allerbeste hiervan genieten zelfs wereldfaam.

Maria en Giorgio, eigenaren van ‘La Trava’, zijn vol passie bezig met de productie van wijn. De liefde voor het wijn maken komt voort uit de liefde voor hun ‘roots’. Zij zetten de oude familietraditie van het bewerken van de wijngaarden voort; liefdevol en geduldig volgen ze elke stap in de wijnproductie. Met volledig respect naar het natuurlijke verloop van de seizoenen kiezen ze voor het meest eerlijke product.

Moscato d'Asti is dé combinatie met de panettone en colomba!
Maar bijvoorbeeld ook heel lekker in combinatie met chocolade of met een beetje limoensap als aperitief.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!