Kunst van Onno Lolkema

Bij Il Sogno - Zuylestein, in de Portierswoning van het landgoed, is doorlopend werk te zien van kunstenaar Onno Lolkema. 

Onno Lolkema is de broer van eigenaresse Carolien Arends-Lolkema en al jaren (misschien al wel zijn hele leven) kunstenaar. Na zijn opleiding 'Illustratieve vormgeving' aan de kunstacademie in Utrecht is hij nu vooral bezig met schilderkunst. Hij heeft vele onderwerpen die hem inspireren en een geheel eigen stijl waar hij dat in uitdrukt. Kenmerkend is zijn kleurgebruik. 

Zijn stijl is realistisch, maar de werken zijn met een losse toets geschilderd. Zowel in het klein als op groot formaat weet hij de sfeer perfect weer te geven. Koppen van dieren en hoofden van mensen zijn indrukwekkend door treffende en bijzondere kleurnuances. Aangezien hij net als wij een groot liefhebber van koken en lekker eten is, lijkt hij zijn schilderijen die gerelateerd zijn aan eten iets extra's mee te geven. En bekijk ook ons ijskarretje, raad maar wie degene is die hem beschilderd heeft! 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!