Koken tussen vulkanen

Lees meer over: 
Je koopt het hier: 

Het boek "Koken tussen vulkanen" is genomineerd voor de verkiezing 'Kookboek van het Jaar 2014'. Het is inderdaad een erg mooi verzorgd boek, alleen de manier van inbinden is al schitterend. De jury van de verkiezing zegt er het volgende over:

Koken tussen de vulkanen is opvallend qua afwerking en is een verslag van jarenlang onderzoek naar de Siciliaanse keuken. De vluchtige fotografie, vaak recht van boven in de pan geschoten, is geen anti styling statement, maar illustreert treffend de werkwijze van Ko Sliggers: spontaan, gedreven en eerlijk op zoek naar perfectie. Er staan wel 4 verschillende recepten over tomatensaus in. Mapping Sicilië!

Een kleine vijf jaar geleden startte Ko Sliggers zijn Italiaanse avontuur. Hij laadde zijn spullen in een bus en vertrok naar het zuiden. Gewapend met een woordenboek Italiaans vroeg hij koks, huisvrouwen en vissers het hemd van het lijf over hun Italiaanse keuken. Hij deed hiervan verslag in het VPRO-programma ‘De zaterdagbijlage van de Avonden’. Het leven in Zuid-Italië beviel Sliggers zo goed dat hij bleef. Hij ging aan de slag als kok op het eiland Lipari en bleef ondertussen speuren naar de culinaire geschiedenis van deze streek. En naar de herkomst en merkwaardigheden van de ingrediënten die hij gebruikte in de keuken. Het bleek de perfecte basis voor een prachtig kookboek. Koken tussen vulkanen is gevuld met meer dan 240 recepten en informatie over een groot aantal ingrediënten. Wat ons extra aanspreekt is dat ook de bijzondere culinaire geschiedenis van het zuidelijke Italië uitgebreid aan bod komt. 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!