Kleur van het jaar 2017: Greenery

Lees meer over: 

Van pasteltinten in 2016 gaan we dit jaar naar een volle intense kleur. Greenery is een frisse en pittige geel-groene tint waarbij je eerste associatie de vroegste lentedagen zullen zijn, het moment waarop de kleur groen terugkeert in de natuur. Kenmerkend voor deze groen zijn de jonge bladeren, en het beleven van de natuur om ons heen.

We worden al enkele jaren steeds meer geïnspireerd door de natuur. Dat groen geassocieerd wordt met de natuur, zal geen verrassing zijn. Nu het “echte groen” zo kwetsbaar is en onderwerp van gesprek is, wordt het steeds meer omarmt en trekken we het naar ons toe. Alsof we het nog wat langer vast willen houden en willen beschermen.

Groen is de must-have kleur voor thuis. Het geeft rust en afhankelijk van de tint groen zorgt het voor een warme of juist frisse sfeer. Het verbind je interieur direct met de natuur buiten. Niet alleen een groene muur of meubels, maar ook veel groene planten in huis versterken dit effect.

Ook in de mode is groen niet meer weg te denken. Misschien voor sommige een beetje gewaagd, maar groen is stoer, groen is puur, groen is spannend en groen heeft een heel hoog fashion gehalte. 

Deze groen combineert heel goed met zwart of poeder roze. Maar naast andere groen tinten krijgt hij nog meer kracht! Combineer hem met warme bruintinten voor een extra stoere en natuurlijke look.

Ellen Greup, gastredacteur ilsogno.eu
ZO ZO trends, kleuren, concepten en vormgeving
www.zo-zo.nl

bronnen foto's:
van links boven naar beneden:
1. womansday
2. wallpaperswide
3. Brittni Mehlhoff / Paper & Stitch

van rechts boven naar beneden:
1. honest-food
2. jernejkitchen
3. adoredvintage
4. hendycurzon
 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!