I Dolci - Zoetigheden!

Je koopt het hier: 

De Arabieren waren met name verantwoordelijk voor de introductie van nieuwe producten in Zuid-Italië en Sicilië waardoor daar een traditie voor zoetigheid ontstond. Maar ook de Venetianen speelden hierbij een belangrijke rol. De zeevarende kooplieden brachten als eerste, naast diverse specerijen, rietsuiker mee uit het Verre Oosten. Vanaf dat moment zouden de Italianen niet snel meer een Dolce na de maaltijd overslaan. Wat Artusi beweerde over ijs ('Het streelt het gehemelte, bevordert de warmtetoevoer naar de maag en daarmee de spijsvertering.'). geldt volgens de Italiaan eigenlijk voor alle zoetigheid, het bevordert de spijsvertering.

Net als alle gerechten in Italië zijn ook de Dolci streek- en seizoensgebonden. Veel gebruikte ingrediënten zijn diverse soorten fruit, kazen als ricotta en mascarpone, noten, chocolade en koffie.

Door de vele kerkelijke feesten die het katholieke Italië rijk is, is het aanbod taarten, puddingen en koekjes enorm. Inwijdingen, oogstdankfeesten, de viering van de naamdagen van patroonheiligen en niet te vergeten Kerst, Pasen en Carnaval, allen kennen ze hun eigen tradities op het gebied van bijpassende zoetigheden.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!