Groente, fruit & kruiden van Landgoed Zuylestein

Lees meer over: 
Je koopt het hier: 

Echt Italiaans!
In Italië hebben veel mensen een eigen moestuin, want wat is er lekkerder dan je eigen groente! Er wordt gekookt met wat het seizoen te bieden heeft. Wat 's ochtends uit de moestuin komt staat dezelfde dag op tafel. In Italië noemt men dit 'verdure nostrane'; producten uit de buurt, biologisch en met veel liefde geteeld. Il Sogno is sinds kort gevestigd in de Portierswoning van Landgoed Zuylestein en heeft een kleine kaart (kofie/taart, lunch en borrel) waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van het aanbod uit de moestuin. 

De moestuin van landgoed Zuylestein
De groente, het fruit en de kruiden komen uit de in Renaissance aangelegde moestuin van landgoed Zuylestein. Landgoed Zuylestein ligt op de grens van Amerongen en Leersum. Het park is uniek in Nederland door de geheel intact gebleven oorspronkelijke renaissance stijl. Recent is er begonnen met het herstel van de oorspronkelijke moestuin. Volgens strakke lijnen, met brede paden waarlangs lage fruitbomen staan is het een unieke plek. Ben je benieuwd naar het landgoed, lees dan meer op de website. Enthousiast? Landgoed Zuylestein is ook op zoek vrijwilligers.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!