Gegrilde (Italiaanse) groenten uit de oven

Je koopt het hier: 

De inspiratie voor dit gerecht wat zeker één keer in de week bij ons op tafel komt, komt van een van onze favoriete chefs Gino D'Acampo. In zijn kookboek "Mijn Italiaanse dieet" maakt hij kip uit de oven met gegrilde groenten (p. 147). Deze groenten kun je natuurlijk ook zonder de kip maken en het is dan een geweldig bijgerecht bij diverse soorten vlees, vis of gevogelte. 

De lekkerste combinatie is wat ons betreft: bietjes, wortels, aardappels en courgette. Maar alle variaties zijn mogelijk, afhankelijk van wat je in huis hebt en wat het seizoen je te bieden heeft. Verwam de oven voor op 200 C. Snijd de harde groenten in grove stukken, zorg dat ze ongeveer even groot zijn. Snijd de courgette in iets grotere stukken en doe alles in een ovenschaal. Kneus een paar knoflooktenen (met schil en al) en haal de naaldjes van een paar takjes rozemarijn. Meng alles door elkaar en doe er flink wat olijfolie bij en wat grof gemalen zeezout. 

Zet de schaal een minuut of 30 in de voorverwarmde oven en schep af en toe om. Serveer direct nog in de warme schaal. Buon appetito!

 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!