Filmtip: Il capitale umano

Lees meer over: 

Il Capitale Umano is een stijlvol Italiaans drama naar de roman Human Capital van Stephen Amidon. Regisseur Paolo Virzì verplaatste het verhaal van Amerika naar hedendaags Italië en splitste het op in drie hoofdstukken. De film begint op een donkere, besneeuwde nacht in Noord-Italië, waar een fietser van de weg wordt gereden en gewond in een gracht belandt. Vervolgens zien we de gevolgen van deze gebeurtenis voor twee zeer verschillende gezinnen.

We zien Giovanni, een meer dan welvarende zakenman die zijn kapitaal uit de economische neergang van Italië haalt. Hij leeft samen met zijn vrouw Carla, hoewel zij heimelijk verlangt naar een ander leven. Samen worden ze bewonderd door Dino, een middenklasser die alles geeft om te kunnen proeven van de glorieuze rijkdom terwijl zijn vriendin Roberta een tweeling verwacht. En dan hebben we nog de tieners van beide koppels, die het contact tussen de families vergemakkelijken door met elkaar te daten.

Het resultaat is een meeslepende, zorgvuldig geconstrueerde film met glansrollen voor twee van Italiës meest gevierde actrices, Valeria Bruni Tedeschi en Valeria Golino. De sterke cast bestaat verder uit Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Guglielmo Pinelli en Fabrizio Gifune.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!