Farro, een graan dat al door de oude Romeinen werd geteeld.

Lees meer over: 
Je koopt het hier: 

Meestal wordt farro vertaald als 'spelt', maar deze graansoorten zijn wel familie maar niet exact hetzelfde. De laatste jaren is farro steeds bekender geworden vanwege het succes van de authentieke, seizoensgebonden streekkeuken. De farro die wij verkopen in onze winkel wordt gebruikt voor Italiaanse boerse soepen met spek, groente en soms bonen erbij. Maar deze farro kan ook gebruikt worden op een manier zoals bij risotto, langzaam garen in bouillion.

Farro werd ongeveer duizend jaar geleden voor het eerst gecultiveerd door boeren uit het Midden-Oosten. Het is een van de oudste soorten tarwe en was een favoriet basisvoedsel voor de Romeinse legioenen. Sommige voedselhistorici beweren zelfs dat het hoge proteïne- en  vitaminegehalte van brood en gekookte granen de sleutel was tot de militaire kracht van Rome...

In het kookboek 'de Zilveren lepel - Toscane' (verkrijgbaar bij Il Sogno) staat een heerlijk recept voor een boerse Toscaanse soep met farro. 

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!