Buffelmozzarella dicht bij huis

Lees meer over: 
Je koopt het hier: 

Ssstt....., wat hoor ik daar knorren?  Een buffel?! Ja, een waterbuffel!
De waterbuffel ofwel Bubalus bubalis, oorspronkelijk uit Azië, knorren namelijk.

Midden in de oer-Hollandse weilanden van Twente staan de waterbuffels van Buffalo Farm Twente. Bij aankomst is het eerst een gek gezicht, maar zodra je de mozzarella proeft begrijp je het helemaal.

De eerste waterbuffel-houderij in Twente is een samenwerking tussen een Hollandse boer en een Italiaanse kaasmaker. Wekelijks leveren zij Il Sogno vers van de pers de allerlekkerste buffelmozzarella.
Wij gebruiken de mozzarella voor over onze pizza’s en maken er ook heerlijke Insalata Caprese van.

Ben je al lekker gemaakt? Kom snel langs bij Il Sogno Amsterdam om de mozzarella te proeven. Je kunt de mozzarella ook bij Il Sogno Amsterdam kopen om mee naar huis te nemen.

Nieuwsgierig naar de boerderij? Buffalo Farm Twente organiseert ook excursies. Hierbij kom je alles te weten over de buffels en de boerderij en word je verwend met lekkernijen zoals buffelijs, buffeltruffels en buffelvlees.
Meer weten?  Kijk op: www.alvamozzarella.nl.

  • Risotto!

    Eén van onze favoriete gerechten uit Italië is risotto. Er is niet veel nodig om een lekkere risotto te maken, vooral een beetje geduld. We hebben nu een zeer uitgebreid assortiment om risotto te maken. Lees ons basisrecept en ga aan de slag!